تعداد کل صفحات :your pages
1
2
3
4
5
6
7
...
خبرگزاری فارس: با مخالفت دولت کویت برای اعزام نیرو به بحرین، عربستان سعودی ضمن بسیج سلفیها برای رفتارهای آشوبگرانه در داخل کویت، تهدیدی جدی در مقابل حکومت این کشور به تصویر کشاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کویت، با اشغال بحرین توسط نظامیان عربستان سعودی در چارچوب سپر جزیره، سعودیها با توجیه دخالت بیگانگان در ناآرامیهای بحرین از کشورهای عضوشورای همکاری خلیج فارس خواستند تا با مشارکت یکدیگر به مداخله نظامی در بحرین بپردازند.
مخالفت کویت با درخواست سعودی برای اعزام نیرو به بحرین
کویت به دلیل عدم اعتقاد به دخالت نیروهای خارجی در بحرین با این امر سعودیها مخالفت کرده و با عدم پذیرش اعزام نیروی نظامی به بحرین خود را وارد معرکه بحرین ننمود، از این رو سعودیها به تقابل با کویتیها پرداخته و پاسخگویی را به داخل مرزهای کویت برده و نارضایتی خود از مخالفت کویتیها را به شکل ایجاد مشکلات داخلی در کویت نمایش دادند.
بسیج سلفیها علیه دولت کویت بدست سعودیها
در این رهگذر سعودیها با بسیج عوامل سلفی و قبایلی خود در کویت و ایجاد رفتارهای آشوبگرانه، نظام حکومتی کویت را به چالش کشاندند، از آنجایی که نظام سیاسی در کویت غالباً بازتابی از ساختار اجتماعی برگرفته از بافت و ماهیت قبیله و عشیره گرایی در سراسر کویت است، در نهایت این رفتار سعودیها به صورتی کاملاً جدی در فضای سیاسی کویت تاثیر گذاشته و نظام حکومتی این کشور را با مشکلات بسیار جدی روبرو کرد.
تحلیلگر کویتی: عربستان اینبار دخالت را حاکمیت داخلی کویت کشاند
در همین رابطه «فواد مصطفی خالد» تحلیلگر کویتی مقیم لندن ضمن تایید دخالت سعودیها در امور داخلی کویت از دیر باز تاکنون به خبرنگار فارس گفت: این بار عربستان سعودی برای دخالت در امور داخلی کویت پارا فراتر گذاشته و دخالت را به شکلی آشکار و مستقیم توسط گروههای سلفی و قبائل وابسته به خود به داخل مرزهای این کشور کشانده و با پشتیبانی مالی اقدام به ایجاد بلوا و آشوب نمود و تهدیدی جدی در مقابل حکومت کویت به تصویر کشانده است.
پرونده دخالت سعودیها در اولویت دستگاههای اطلاعاتی کویت
وی ادامه داد: این حق مسلم امیر، دولت و مردم کویت است تا به نحو شایسته با این دخالت خارجی برخورد نموده و مقابله به مثل را برای خود محفوظ دارند ، بررسی دقیق دخالت سعودیها در آشوبهای اخیر و حجم پشتیبانی مالی و احیانا ارسال مرسولات در این زمینه در دستور کار و اولویت یک تمامی دستگاههای اطلاعاتی کویت قرار گرفته است.
افشای رشوه 13 نماینده پارلمان کویت
اگرچه انحلال پارلمان و دولت کویت در این کشور امری تقریباً عادی شده و تنها از سال 2009 میلادی تاکنون 7 بار دولت و 4 بار پارلمان کویت منحل شده است، ولی یکی از عمده دلائل بحران سیاسی اخیر کویت در دسامبر 2011 مربوط به افشای دریافت رشوه توسط 13 نماینده پارلمان در ما به ازای تایید معاملات میلیاردی وزارتخارجه کویت و نهایتا استعفای «شیخ محمد الصباح» وزیر خارجه و انحلال پارلمان و دولت به ریاست «شیخ ناصرالمحمد» شد.
بدنبال این رفتار، انتخابات پارلمانی زود هنگامی درفوریه 2012 در کویت برگزار شد که طی سرشماری آراء انتخاباتی، قبایل و عشایر در کنار معارضان و جریانهای سلفی 70 درصد کرسی مجلس الامه راتصاحب کردند.
پارلمانیهای جدید بلافاصله در یک حرکت شتابزده، به استیضاح نخست وزیر پرداخته و دادگاه کویت نیز در تصمیمی شگفت انگیز اقدام به ابطال انحلال پارلمان درسال 2009 و متعاقباً ابطال دعوی برگزاری انتخابات پارلمانی در سال 2012 نمود. امیر کویت در پاسخ مجدداً پارلمان 2009 را منحل و اصلاحات جدید پارلمانی را اعلام کرد.
هدایت جریان سلفی کویت بدست عربستان سعودی
در پی این اقدام فراکسیون حاکم بر پارلمان، اصلاحات فوق را مردود و بدنبال این کنشها این بار بحران سیاسی در قالب تظاهرات خیابانی و به خشونت کشیده شدن این تظاهرات، نمود پیدا کرد. در همه این تظاهرات مردم ضمن درخواست حکومت مشروطه سلطنتی، انتخاب نخست وزیر را نیز در چارچوبی خارج از خانواده حاکم برکویت خواستار شدند.
نهایتاً با ابلاغ قانون جدید انتخابات، انتخابات مجدد پارلمانی برای دومین بار در یکسال و در اول دسامبر 2012 صورت گرفت که این انتخابات توسط غالب گروهها و جریانهای سیاسی به سردمداری سلفیها تحریم شد که برابر باور عامه مردم این جریان سلفی توسط عربستان سعودی هدایت، کنترل و حمایت میشود.
نظرات شما عزیزان: